onsdag 18 november 2009

Tredje gången macarons

Igår blev det nästan 500 macarons producerade på två skilda sätt: 1 Med maräng gjord på luftade äggvitor som sägs ge ett bättre maräng 2 Med italiensk maräng. Båda bakades av på 160 grader. Den förra blev något seg, vilket en macaron absolut inte ska vara fast smakade bra. Den senare mer åt det krispigare hållet och fin jämn porös yta som liknade porslin. Nu pågår ett test med några av dem infrysta med en fin ganache på mörk choklad. Funkar det så är halva julbordet fixat ... Nåja.




Idag införskaffades två små skapelser från Petite France i utbildningssyfte. Lakrits och svartvinbär. Enligt dem heter det macarongs. Mal sehen vart nästa steg i m-resan tar mig.



Dagens: Frisk och matig frukt- och gröntsallad i grönt och orange. Tänk avokado och citrus. Vitaminkick som perfekt matchade solens halvtimmesbesök i Stockholm.