måndag 1 mars 2010

Visst gillar alla lakrits


Många säger att med lakrits är det antingen eller. Enligt mina egna högst personliga empiriska undersökningar har jag märkt att så inte är fallet. Alla gillar lakrits när de får prova på den äkta råvaran! Bevis:

* Marie på Lakritsroten som inte gillade lakrits innan hon började att arbeta på Stockholms mest välsorterade lakritsbutik - och fick smaka på riktigt bra grejer.

* Kursdeltagare som blivit medbjudna på mina Lakritskurser av riktiga lakritsgalningar. När de sedan märkt att lakrits kan användas som krydda och smickra de andra ingredienserna i en rätt så är de omvända. Alla behöver inte förstå och uppskatta tjusningen med ren rå och vansinnigt förförisk lakrits ...

* Min goda vän som fick testa några av mina experiment och motvilligt sa att "okej, jag tar lakrits före viol för jag gillar inte lakrits" och sedan sa "men wow, det var ju gott, det smakade inte sån lakrits". Hon tog några till och resten sparades ...

* En annan bekant som sa precis detsamma och sedan helt lyriskt utbrast: Jag älskar lakritskola!

Ja, det var dagens propaganda för lakrits och mina lakritskolor. Jag tror starkt att lakrits kommer att genomgå samma process som chokladen gjorde för några år sedan. Vilken lycka för alla som gillar nya smaker och kombinationer.