tisdag 23 mars 2010

Ett recept, flera kockar - lika många smaker

Tack alla Läckra minidessertdeltagare för en inspirerande kväll!

Något av det mest fascinerande med desserter - och matlagning överhuvudtaget - är att ett recept nästan aldrig smakar likadant när olika personer gör det. Bland yrkeskockar är detta känt, för kursdeltagare kan det tyckas onödigt att smaka på "samma" dessert flera gånger. Döm om deras förvåning när de sedan upptäcker skillnader i desserterna. Och vilken ljuv musik i mina öron när alla började prata om syrligare kräm eller sötare balans och smaker som renar och rundar av. För mina deltagare blev det en tydlig aha-upplevelse, precis som jag upplevde en av de första lektionerna i Grythyttan. 40 kockar, 40 risotto. Alla smakade olika!

Småkakor med "gissa smaken"

Jag jobbar fram nya produkter och här är en lite rund och välsvarvad rackare som verkar komma för att stanna. Tänk vad smör och lite socker och sen hemliga lakritstouchen gör för att förgylla den lilla kaffetåren. Petit four möter hemtrevlig bakning.