torsdag 9 oktober 2014

Baka med Salmiakkolasås


Salmiakkolasåsen kan förgylla era söta kreationer på många olika sätt. Här får ni ett recept på en busenkel småkaka med knäckig kolaton där Salmiakkolasåsen kontrasterar i både smak och konsistens på ett trevligt sätt. De större kakorna är också vackra att ge bort.



Salmiakkolagrottor
20-25 småkakor eller 8-10 stora

100  gram  saltat smör
knappt 1 dl ljust muskovadosocker
2  dl vetemjöl
en nypa salt
Salmiakkolasås till fyllning

1. Vispa det mjuka smöret med sockret till en jämn smet.
2. Tillsätt mjölet och rör ihop till en deg.
3. Dela degen i ca 20 jämna bollar (eller 8-10 stora) och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Gör en liten grop i mitten (flera gropar i de stora).
5. Grädda kakorna i 175 grader i ca 13 minuter.
6. Låt kakorna svalna.
7. Fyll groparna med Salmiakkolasås när det är fikadags.